BILT – Architecture for timeless temporality


BILT is een vooruitstrevend Nederlands bedrijf dat unieke woonomgevingen ontwikkelt. BILT ontwikkelde hiervoor een modulair bouwsysteem waarmee je je woon- en werkruimte kan bouwen en later weer kan veranderen en aanpassen. Hergebruik en recycling van bouwelementen zijn intrinsiek onderdeel van het bouwsysteem.

 

Vanaf begin 2015 heeft initiatiefnemer Hans Sluijmer samen met een team van ingenieurs fulltime aan het bouwsysteem gewerkt. In september 2016 is BILT opgericht, in april 2017 kon BILT naar zijn eigen modelwoning verhuizen. Nu ontwikkelt BILT eigen projecten en de eerste BILT huizen zijn verkocht.

 

Het BILT bouwsysteem omvat een compleet alternatief voor bouwen. Traditioneel staat het ontwerp van het huis vast na de bouw. BILT biedt de mogelijkheid om de woning continu aan te passen. Het systeem bestaat uit modulaire bouwpanelen die dragen, scheiden, isoleren en geheel afgewerkt zijn. Deze panelen, wanden en vloeren worden via een uitwendig kader simpelweg aan elkaar geschroefd.


Het team van BILT vertelt op 5 maart over hun ontwerpbenadering, de ontwikkeling van hun bouwsysteem, de bouw van hun eerste woningen en hun positie binnen de circulaire bouw.

 

Inloop vanaf 20:00

Aanvang 20:30

Locatie: Het Hof van Cartesius, Vlampijpstraat 94 Utrecht, naast NS station Zuilen

20.30 uur entree vrij > Hof van Cartesius