Een landelijke voorbeeld van het duurzaam restaureren van een Rijksmonument, over onderzoek, kansen, resultaten en betrokken mensen!

 

Na de Villa wordt het Kantoor Jongerius in maart 2018 opgeleverd. Het kantoor heeft circa 1000m2 vloeroppervlakte dat wordt gerestaureerd en getransformeerd tot een congrescentrum waar grote en kleine groepen mensen kunnen samenkomen voor vergaderingen, workshops en ander soortige bijeenkomsten.

 

Het veelzijdige leven van de Utrechtse ondernemer Jan Jongerius is af te lezen in het monument. Van hovenier, Texaco-dealer tot auto producent en familieman, het complex was de wereld van Jan Jongerius, zonder scheiding tussen privé en openbaar leven. Een plek in Utrecht met een verhaal van een bijzondere man en zijn familie in zijn tijd.

 

Drie en een half jaar geleden begonnen Carin ter Beek en Roel Lichtenberg van BLAUW architecten het gesprek met de stichting. Van een gesprek kwam een workshop van een workshop kwam een businessplan waar na werd de opdracht gegeven om een restauratieplan te maken. In bouwteam werd het plan uitgewerkt en vorig jaar maart werd gestart met de uitvoering.


Inloop vanaf 20:00

Aanvang 20:30

Locatie: Het Hof van Cartesius, Vlampijpstraat 94 Utrecht, naast NS station Zuilen

20.30 uur entree vrij > Hof van Cartesius